Vložil lake, 3. Květen 2015 - 8:01

Pane Purple, je zjevné, že nechápete který z obou nákladů je nákladem na správu domu. To je pak každá osvěta marná …

Vaše tvrzení, že cena opravy bude známa teprve po dvaceti letech, až po splacení jakéhosi úvěru, je směšná, pane.

Cena opravy byla známa ihned v okamžiku, kdy zhotovitel předložil SVJ konečnou fakturu, Vy popleto. A to bylo nejspíše pár dnů po tom, co oprava byla ukončena a SVJ jako objednatel celé dílo převzalo. Cena opravy je 4 085 673 Kč, napsal jsem to přece jasně. SVJ nemusí čekat dvacet let, aby si přečetlo co má napsáno na faktuře, Vy popleto.

Přesně tuto fakturovanou částku je SVJ ze zákona oprávněno IHNED rozúčtovat všem vlastníkům jednotek a vymáhat tyto úhrady jako jejich příspěvek na správu domu a pozemku. Toto je jediný způsob vzájemného vypořádání, který plyne přímo ze zákona. Na jiný postup nejsou vlastníci jednotek povinni přistoupit a SVJ není ze zákona oprávněno vymáhat žádné částky navíc nad to, co bylo na opravu prokazatelně vynaloženo.
-------------------------------------------------------------------------------------

Jestli SVJ sjedná s dlužníky odklad splácení jejich dluhů se splátkovým kalendářem – to mne nezajímá a nespadá to vůbec pod správu domu. Odložení úhrady je finanční služba, kterou si sjednává věřitel s každým dlužníkem individuálně, pomocí soukromoprávní dvoustranné smlouvy, Vy popleto.

Je vidět, že neznáte zákon a neumíte se orientovat v naprosto běžných životních situacích.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.