Vložil Pub (bez ověření), 28. Duben 2015 - 14:35

pane Kadlec,

  1. nechte SVJ přezkoušet hlavní vodoměr – stojí to cca 1500 pokud se závada neprokáže, jinak to hradí vodárna, a když to nepopmůže (nebo se SVJ postaví na zadní)
  2. hledejte černé odběry ve společných prostorech, a když to nepopmůže
  3. pobrečte si u ČMI s žádostí o provedení kontroly ve Vašem SVJ (budete ale muset jít „s kůží na trh“ tzn. anonymně to asi nepůjde) se zdůvodněním, že se domníváte že bylo rozúčtováno podle měřidel neodpovídajících §11/1 zák.505/1990
  4. případný Váš podíl na finančním „vochlamci“ plynoucím ze správního řízení ad-3, budete muset vyžalovat proti statutárním vorvaňům (§159 NOZ)

Upozorňuji, že ztráta 150 a 200 nebude zřejmě způsobena jen prošlými měřidly – ale můžete mít ve společných nebo jiných prostorech Vašeho SVJ temná nebo černá odběrná místa. Když Vaše údaje srovnám s našimi, vychází mi, že máte ztrátu tak kolem 25% a to je dost (jsem zde ale v rozporu s některými zde píšícími trotly, tvrdícími že ztráta kolem 40% je přijatelná. Zjevně pro ně, protože jich se přímo netýká). Zráty mohou být (když jsou vodoměry ke konci doby pro ověření tzn. 5let) a není rozdíl způsoben jiným faktorem – max. 5%.

Upozorňuji, že stížnost na ČMI vyřeší používání měřidel pro účel rozúčtování → ale neřeší Vaši ztrátu 150/200, protože „pra-měřidla“ jsou jen jeden z faktorů, který ztrátu způsobuje.

PS: kontrolní školní otázka: kdyby bylo v nějakém SVJ vyfakturováno o 300m3 méně, než bylo rozúčtováno mezi ovečky – čím by to mohlo být způsobeno? …:)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.