Vložil lake, 21. Duben 2015 - 18:25

Evik, limit 10 tisíc Kč vůbec není problémem. Naopak 100 tisíc je zbytečně mnoho. Pokud výbor tvrdí, že to takto potřebuje, pak buď neumějí vůbec plánovat, nebo si z těch 100 tisíc něco pravidelně „odklánějí“ do kapes spřízněných osob.

Vezmu to po řadě:

Úklidové prostředky jsou pořizovány z krátkodobé zálohy na správu domu. Výše této zálohy je zpravidla shodná s předchozím rokem + inflace. Částka je přece předem schválena podle § 15 odst. 2 ZoVB a zahrnuje již úklidové prostředky. Není zapotřebí, aby výbor utrácel nějaké extra peníze. Jen to, co bylo v plánu a bylo schváleno. O tom úklidu se přece ví celé roky!

Nové baterie do komunikátoru se pořizují z prostředků na provoz výtahu. Může být, že baterie překročila technickou životnost a pak komunikátor náhle selhá (tedy opět nedostatečné plánování). V tom případě se samozřejmě ihned pořídí baterie nová, bez ohledu na jakýkoliv limit!!!!! SVJ tím odstraňuje protiprávní technický stav, kterým by bylo provozování výtahu bez funkčního komunikátoru. Jde tedy o naléhavou záležitost.

Jde-li o záchranu věci, zabránění škodám či odstranění protiprávního stavu, je úplně jedno, zda stanovy určují finanční limit 1 tisíc, 10 tisíc či 100 tisíc. SVJ prostě vynaloží nutný náklad na společnou věc a pak to předepíše vlastníkům k úhradě.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.