Vložil D.A. (bez ověření), 26. Duben 2015 - 21:50

Skoro před rokem jsme schvalovali projekt

  1. na opravu a zateplení střechy a
  2. na odvětrání bytů.

Podle dlouhodobého plánu oprava měla být provedena v r. 2014, ale neuskutečnila se.

Na http://www.portalsvj.cz/...na opravu… jsem se již o střeše zmiňovala.

Nyní v dubnu 2015 jsme před shromážděním měli možnost nahlédnout do dokumentů (na pozvánce byla na programu „Střecha“),proto jsem měla zájem o cenové nabídky do výběrového řízení jak na opravu a zateplení střechy, tak i na odvětrání bytů. Bylo mi oznámeno,že výběrové řízení provedl výbor SVJ sám již na podzim. Nahlédnutí do zápisů z výborových schůzí mi nebylo umožněno, člen výboru to odůvodnil, že zápisy neprovádějí(máme vzorové stanovy).

Na mou žádost mi byly předloženy 3 firmy:

  • firma A+B ve své nabídce nemá výměnu

ventilátorů vůbec a z jejich nabídky není poznat, že byla vypracována pro náš dům,pro naše SVJ (stejná situace byla také při předložení a schvalování projektu). Objednatelem je správce= SBD. Co vše si lze představit pod pojmem „zdravotechnika“?

  • firma „C“ obsahuje opravu a zateplení

střechy a osazení novými ventilátory,proti projektu opět navýšena cena(zvýšila se kromě jiného i cena ventilátorů asi o Kč 6tisíc za kus),celkem předpoklad Kč 820 tisíc(panelák o dvou vchodech).

Shromáždění mělo schválit firmu „C“ o celkové již zmíněné výši, kterou vybral výbor SVJ.Smlouva o dílo byla připravena k podpisu s datem započetí před konáním shromáždění, ale na dotaz kdy bude započata oprava člen výboru znal pouze odpověď, kdy má být ukončena. Nesešel se dostatečný počet VJ pro schválení. 1.Jak zjistím, že neustále zvyšující se cena není smyšlená? 2.Co vše by měla firma věrohodně prokázat a uvést při fakturaci? 3.Jaké částky mohou být placeny z účtu SVJ bez schválení shromážděním?Jsme SVJ(2000). 4.Platí pro naše SVJ,že bez schválení lze hradit Kč 1000 na 1 b.j.? Předem děkuji.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.