Vložil Pub (bez ověření), 13. Duben 2015 - 15:13

pane Revolucionáři, především se ve výboru probuďte (raději všichni). Externí správce zpracovávající rozúčtování a vyrábějící vyúčtování je jen „opice“, která musí skákat jak statutární orgán SVJ píská. A pokud ne, tak dostane kopačky. Hlasování shromáždění je v tomto případě bezpředmětné. Odpovědnost (§159 NOZ), že vyúčtování bude v souladu s vyhláškou, má SVJ (tedy i Vy jako člen výboru).

Tak teď zjistěte jaké vůbec máte „pravidla pro rozúčtování“ resp. kde je máte uvedena v materializované podobě (kterou může žádat jak „konečný spotřebitel“ tak jsou to pravidla, která jste správci v minulosti smluvně přikázali (i když o tom třeba ani nevíte, protože to vypadá tak že jste jeho rukojmími)).

Dále zjistěte JAK správce pro Vaše SVJ rozúčtoval tzn. jaký konkrétní algoritmus použil podle §4/3 vyhl.372/2001. Také se podívejte jaký použil v minulém roce (2013) ponměr SS/ZS. Tyto parametry musí být nejen ve vyúčtování 2014 ale protože jste si neudělali žádnou dohodu dle §6/1 zák.67/2013, tak i v r. 2015 (dohoda je pouze věcí vás vlastníků, správce nemá co žvanit do toho, zda ji uzavřete nebo neuzavřete – prostě splní povel).

Členové výboru, kteří cit. „jsou s tím smířeni, nic se s tím podle nich nedá dělat“ by bylo vhodné poučit že „ovce“ se do stáda zařazují a nikoli jej vedou, takže pokud si nedají říct, pak je vhodné vyměnit je za členy SVJ, kteří nebudou SVJ poškozovat.

Zamyslete se co učiníte (ve výboru), až si jeden jediný vlastník konečně přečte co je uvedeno v §7/2 vyhl.372/2001, pak si postaví hlavu a začne ignorovat požadavek na „klid v domě“ a bude trvat na tom, že chce všechny ty hodnoty ve svém vyúčtování vidět a že chce přesný algoritmus pro rozúčtování, a nebo jinak, že vám další zálohy na služby které mu řádně nezúčtováváte „přestane platit“.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.