Externí předseda SVJ

Vložil F155 (bez ověření), 1. Duben 2015 - 7:30 ::

Dobry den,

chteli bychom se zeptat, jestli ma nekdo zkusenosti s tim, ze predsedu SVJ dela externi clovek, ktery nema v dome vlastnicky podil. Potykame se s probleme, ze soucasny vybor se rozpadl, hlavne z duvodu nedostatku casu clenu a slozite pravne-technicke stranky veci.

Nemame jeste schvalene stanovy podle noveho NOZ a firma, ktera nam dela spravce nemovitosti tvrdi, ze predsedu SVJ MUSÍ dělat pouze osoba, která má v domě vlastnický podíl.

Proto hledáme, jak docílit toho, aby předseda SVJ byl človek, který bude mít zájem (samozrejme za penize) vykonavat funkcni predsedy SVJ a zaroven nebude mit v dome vlastn.podil.

Dale je zde pojem Povereny vlastnik – tady nam tvrdi taktez, ze povereny vlastnik MUSÍ být taktéž POUZE osoba (fyzicka nebo pravnicka), která má v domě vlastnicky podíl.

Nemá s tím někdo zkusenost ? Právní výklady jsou nejednoznačné a nedefinují přesně co kdo MUSÍ nebo je to napsáno pro právně vzdělané a ne obyčejné lidi.

Prosíme o pár řádek případně odkaz, kde se toto řeší.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.