Vložil lake, 15. Březen 2015 - 8:44

Pan Pavel napsal: „… pokud není shromáždění usnášeníschopné, tak se nekonalo.“

Toto tvrzení je nesprávné. Samozřejmě, že shromáždění, které bylo řádně svoláno a alespoň někdo se dostavil, se KONALO. Existuje nepochybně pozvánka. Měl by tedy být vyhotoven vždy i zápis ze shromáždění, obsahující všechny potřebné údaje (den, hodina a místo konání, prezenční listina, zjištěný počet přítomných a zjišťování usnášeníschopnosti před každým jednotlivým usnesením). Opačné tvrzení je znásilňováním skutečnosti.

Neusnášeníschop­nost znamená pouze to, že probíhající shromáždění není způsobilé přijímat rozhodnutí hlasováním. Neznamená to však, že by se shromáždění vůbec nekonalo. Opak je pravdou: usnášeníschopnost shromáždění lze zjišťovat jedině v průběhu tohoto shromáždění. Napřed musím připustit, že shromáždění se právě KONÁ a teprve pak mohu začít zjišťovat zda je usnášeníschopné.

Pokud budou členové výboru chtít švindlovat, mohli by tvrdit v rozporu se skutečností, že řádně svolané a konané shromáždění se vůbec nekonalo. Odmítnou pořídit a zpřistupnit zápis z tohoto shromáždění s cílem znemožnit vlastníkovi jednotky využít jeho právo předložit věc soudu podle §1209 NOZ.

Tvrdit, že co se konalo se vlastně vůbec nekonalo – to je zajímavý trik, který bych měl zařadit do svého seznamu: Tipy, rady a doporučení do Stanov.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.