Vložil Jar (bez ověření), 28. Únor 2015 - 22:22

ne LAKE,

vím, že v PV bývají uvedeny závazky a břemena, např. v jednom mně známém PV nic takového není, je tam prostě uvedena osoba správce, ale nikoli uvedena v závazcích.

Napsal jste: „SVJ(2000) se ujímá správy domu na základě vůle vlastníků jednotek. Jakmile se SV ujme správy domu ze zákona, stávají se příslušné části mandátní smlouvy oboustranně nevymahatelné: je zde nový zákonný správce a dosavadní mandatář (smluvní správce) by měl se SVJ už pouze dohodnout způsob a čas předání dokumentace, klíčů, finančních prostředků, atd.“ Co znamená „na základě vůle vlastníků“, jak ji projeví? A co znamená:" Jakmile se SV ujme správy domu ze zákona,…" je tedy od data svého vzniku správcem domu, nebo je k tomu potřeba, aby vlastníci nějak dali najevo, že svou vůli, baby bylo správcem domu? Mám za sebou tenhle oříšek a musím říct, že s tím nebyl schopen poradit žádný oslovený právník.

A jak je to u SVJ(2012)? Vím, jak vzniká, tedy řekněme, vzniklo, co dál, také se ze zákona stalo správcem a správce podle PV už přestává být správcem? A co když SVJ nic nedělá a dále jej nechá vykonávat správu domu? Jsou pak prostředky zaslané jako záloha na správu domu jeho majetkem?, Resp. jsou jeho závazkem vůči členům SVJ?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.