Vložil lake, 16. Duben 2015 - 6:18

Simca, tak to jsme si bohužel neporozuměli. Ptal jsem se na financování výměny oken vlastníky jednotek. Ne na to, jak si částku na zaplacení opatřilo SVJ.

Je bezvýznamné, že SVJ si vzalo úvěr, aby mohlo uhradit částku zhotoviteli za opravu oken. To nás přece nezajímá, jak SVJ přišlo k penězům. To je technický detail. Rozhodující pro Vás je pouze jak SVJ rozúčtovalo náklad na výměnu oken na jednotlivé vlastníky jednotek v domě. Z toho mála, co od Vás vím, se pokusím o odpověď:

  • Výměna oken ve Vašem bytě proběhne po odhlasování tříčtvrtinovou většinou všech vlastníků jednotek, úplně stejně jako se hlasovalo o dříve proběhlé výměně oken.
  • Náklad na výměnu oken ve Vašem bytě se rozúčtuje na všechny vlastníky jednotek úplně stejně, jako se rozúčtoval při dříve proběhlé výměně oken.

Obsahu sdělení vašeho předsedy vůbec nerozumím. Chce-li na Vás SVJ vymáhat škodu, může to učinit teprve až mu nějaká vyčíslitelná škoda vznikne. Při vymáhání bude SVJ povinno Vám (či soudu) tvrdit a prokazovat: (1) že mu vznikla škoda v konkrétní výši, a (2) že existuje příčinná souvislost mezi Vaším jednáním a vznikem škody. To nemá smysl řešit teď, když SVJ ještě žádnou škodu neutrpělo.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.