Vložil lake, 14. Únor 2015 - 8:38

Pane yx, ptáte se proč chybějící „kubíky“ rozúčtovávat podle poměru náměrů.

Samotný Váš dotaz je zmatečný. Rozúčtují se náklady v Kč na poskytování služby. Nikoliv „kubíky“. Pletete si snad dodávku vody přes fakturační předávací vodoměr (vztah dodavatel-odběratel) s rozúčtováním nákladů na poskytování služby mezi příjemce služby – vlastníky jednotek.

Ptáte se proč v domě pana levape provádějí rozúčtování služby právě tak, jak popsal, a ne jinak. Na to lze odpovědět jednoduše: V domě pana levape mají prostě taková pravidla rozúčtování. Žádný tajemný význam v tom tedy nehledejte. Nějaká pravidla musí platit v každém domě.

Pokud si ve vašem domě většinově schválíte rozúčtování nákladů na služby s nějakým jiným postupem, bude platit co jste si schválili. A pokud snad nemáte dosud stanovena žádná pravidla, použije se pravidlo uvedené v zákoně:

67/2013 Sb. § 5
Nedojde-li k ujednání, nebo rozhodnutí družstva, anebo společenství, rozúčtují se náklady na služby takto (…) dodávka vody a odvádění odpadních vod v poměru naměřených hodnot na podružných vodoměrech; není-li provedena instalace podružných vodoměrů ve všech bytech nebo nebytových prostorech v domě, rozúčtují se náklady na dodávku vody a odvádění odpadních vod podle směrných čísel roční potřeby vody.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.