Vložil Neználek' (bez ověření), 7. Únor 2015 - 20:56

…Někteří se zavázali složit celou částku jednorázově. Jiní prostě nemají peníze a přistoupili na dvacetileté splácení pomocí splátkového kalendáře…

  • musím Vás vyškolit: samozřejmě další a nikoli neoblíbený způsob je, že se stanoví Kč/m2 podle §15/2 ZVB tak, aby se z uvedených příspěvků dal hradit úvěr. Nikdo NIC nehradil na dřevo a žádné separátní smluvy s vlastníky SVJ neuzavřelo.

Já zase chtěl ukázat, že splácení dluhů (příspěvků) souvisí nepochybně s výběrem záloh na správu. Z že při kocourkovském vedení účetnictví v něm může „trčet“ osamoceně nekrytý závazek vůči komukoliv.
Problém, pokud vůbec nastane, tak až za mnoho, mnoho let, kdy viníci již budou pod drnem a vlastníci „aktuelní“ (v čase splatnosti úvěru) se budou dohadovat jak a na kom se bude hojit věřitel, nebo jak si budou rozdělovat povinnost dle §13/7 ZVB.

Neználek'

PS: kdybyste raději uvedl, jak problém řešit již teď – je totiž nepochybné, že NIKDO z vlastníků žádnou smlouvu se SVJ dodatečně neuzavře, a bude bránit a bude se bránit i jakémukoliv odkrytí tohoto morového místa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.