Vložil lake, 1. Únor 2015 - 17:53

Myslím, že v druhé paralelní diskusi jsem vám odpověděl: Pokuste se prokázat, že nehradíte celé roky dobrovolně za jinou osobu.

Prokažte, že jste neměl možnost z účetních závěrek zjistit, že SVJ je tunelováno a že z vybraných záloh na správu hradí své vlastní staré dluhy. Je to stejné jako zkrachovalý H-system: staré dluhy se platí ze záloh, vybraných od jiného okruhu osob na úplně jiný účel.

Prokažte, že jste jako člen nejvyššího orgánu právnické osoby neměl nikdy příležitost zastavit tento švindl a toto tunelování.

Prokažte, že Vám bylo zatajeno, že tehdejší vlastníci jednotek (okruh osob z doby opravy domu) dluží SVJ částku 10 512 630 Kč, kterou jim SVJ mělo předepsat k úhradě a vymáhat dlužné částky jako jejich příspěvky na správu domu. Vám nebylo divné, že nikdo nic z toho nesplácí? Vám nebylo divné, že neexistují smlouvy o uznání dluhu se splátkovým kalendářem? Vždyť šlo o miliony. Vám nebylo vůbec divné, že SVJ nic nevymáhá na bývalých vlastnících jednotek? Mohl či nemohl jste to poznat z účetních závěrek?

Nejste jen oběť. Jste člen nejvyššího orgánu právnické osoby. Cokoliv se dělo, dělo se s Vaším vědomím a Vaším svolením. Ale pokud prokážete, že jste neplatil dobrovolně a že Vás SVJ uvedlo v omyl – máte snad šanci u soudu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.