Vložil lake, 28. Leden 2015 - 6:32

Pane Neználku,

Váš případ s dvacetinásobkem záleží na Vaší úvaze. Předpokládám, že jste dospělá, svéprávná a očkovaná osoba. Takže dovedete rozpoznat požadavek oprávněný a/nebo přiměřený od požadavku neoprávněného a/nebo nepřiměřeného. Prostě se zachováte podle situace: buď zaplatíte, nebo reklamujete a nezaplatíte.

Pokud se nezajímáte v předstihu o dlouhodobý plán oprav a finanční plán SVJ (Reserve study), pokud nevyžadujete jeho zpracování, schválení a aktualizaci každé 3 roky, pokud nenapadnete soudně usnesení, kterým se schválila dvacetkrát zvýšená platba záloh bez uvedení srozumitelného a uvěřitelného důvodu – pak samozřejmě při obdržení předpisu záloh se ocitnete v nejistotě a v časové tísni.

Nejste si jist, zda jde o požadavek oprávněný či neoprávněný. Nejste si jist, zda případný soudní spor vyhrajete (protože požadavek je zjevně neoprávněný), či zda budete soudem označen za odporného neplatiče.

Ale za tento stav subjektivního nedostatku informací já nemohu. To jste si měl již dříve zařídit ve Vašem SVJ, aby věci fungovaly. Aby existoval schválený dlouhodobý plán oprav na 30 let i finanční plán SVJ na stejné období. Do obou dokumentů i do účetní závěrky můžete podle libosti kdykoliv nahlížet. Najdete tam plánovaný vývoj nákladů na správu i způsob krytí těchto nákladů v jednotlivých letech.

Takže předpis záloh zvýšený 20× Vás nemůže překvapit a víte hned co si o tom máte myslet.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.