Které výdaje/činnosti jsou službami?

Vložil AsiTak, 27. Leden 2015 - 3:25 ::

Dle předpisu o službách 366/2013
„§ 3 Vymezení a rozsah služeb
(1) Službami jsou zejména dodávka tepla a centralizované poskytování teplé vody, dodávka vody a odvádění odpadních vod, provoz výtahu, osvětlení společných prostor v domě, úklid společných prostor v domě, odvoz odpadních vod a čištění jímek, umožnění příjmu rozhlasového a televizního signálu, provoz a čištění komínů a odvoz komunálního odpadu.
(2) Rozsah poskytovaných služeb si poskytovatel služeb a příjemce služeb ujednají nebo o něm rozhodne družstvo nebo společenství.
 

Je správná interpretace formulace „Službami jsou zejména“, že definuje výčet příkladem, nikoliv konečným seznamem, dále formulace „Rozsah poskytovaných služeb“ definuje i velikost množiny služeb, tj. lze zahrnout i další obdobné druhy výdajů nevyjmenovaných v odst 1) např. pojištění domu?
Otázka logická: Je-li celková činnost SVJ „správa domu a pozemků“ je službou, pak může být nějaké dílčí plnění této správy jinak kvalifikována než „služba“?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.