Vložil lake, 23. Leden 2015 - 22:59

Píšete, že odečet ve Vašem bytě nebyl proveden. Toto měl za povinnost zajistit rozúčtovatel, pokud v pravidlech rozúčtování nemáte uvedeno něco jiného. Jestliže druhý pokus o odečet se nekonal z důvodů na straně rozúčtovatele, nemohou být vůči Vám použita „sankční“ ustanovení vyhlášky č.372/2001 Sb..

Tvrdíte, že jste druhou výzvu neobdržel. Takže to tvrďte dál. SVJ je povinno tvrdit a prokazovat, že Vám doručilo postupně dvě výzvy ke zpřístupnění vodoměrů k odečtu. Vy nejste povinen prokazovat nic.

Pokud by prokázali doručení druhé výzvy, tvrďte, že jste v uvedený den a hodinu určitě byl doma, avšak odečitatel se nedostavil. Jistě Vám to dosvědčí celá Vaše rodina. SVJ ať prokazuje opak. Vy nejste povinen prokazovat nic.

Vodoměry se nenulují automaticky, takže Váš odečet ke dni 31.12.2014 minus poslední známý stav vodoměrů ke dni 31.12.2012 před­stavuje Váš náměr za dvě zúčtovací období. Podělením dvěma se získají náměry pro rok 2013 a rok 2014. Co s těmi čísly má SVJ udělat – to snad někdo z výboru ví …

Opravu Vašeho rozúčtování za rok 2013 provede SVJ podle takto zjištěných náměrů a na svůj náklad, jestliže neprokáže, že Vám byly doručeny postupně dvě výzvy a že byly provedeny dva marné pokusy o odečtení.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.