SVJ - Znepřístupnění bytu kvůli odečtům. Sankce.

Vložil Lukáš Fiala (bez ověření), 23. Leden 2015 - 16:50 ::

Dobrý den,

mám problém s vyúčtováním energií za rok 2013 a táhne se to do teď.

V lednu 2014 byly prováděny odečty měřidel kvůli vyúčtování za rok 2013. V době odečtu jsem nebyl přítomen z pracovních důvodů. Čekal jsem, že dostanu návrh druhého termínu, který jsem ovšem nedostal. Přišlo vyúčtování na 30 000 kč. Toto vyúčtování jsem reklamoval a přišla mi odpověď od společnosti, které vyúčtování provádí, že reklamaci zamítají, ale mám si nechat udělat opravné vyúčtování, ale potřebuji k tomu souhlas SVJ. SVJ mi souhlas i přes urgence nedalo a až nyní jsem se dozvěděl, že udělení souhlasu bylo asi před čtyřmi měsíci zamítnuto z toho důvodu, že dle stanov SVJ se účtuje trojnásobek něčeho (nevím ani čeho) což je těch 30 000 kč.

Jsem si jist, že oznámení o druhém termínu odečtu jsem nedostal, ale nemůžu to samozřejmě dokázat. Je to moje povinnost pokud se sankcí nesouhlasím nebo povinnost SVJ dokazovat sdělení druhého termínu?

Dále nechápu jestli je v pořádku, že pokud se jedná o zmíněnou sankci, tak to není ve vyúčtování napsáno jako položka sankce nebo něco podobného, ale ve formě spotřeby vody SUV a TUV.

Jak se to bude řešit, když počáteční stav vodoměrů byl 50m3, se sankcí z minulého roku mám na papíře vyšší stav zhruba o 200m3 na každém z vodoměrů a nyní, když probíhali odečty, tak jsem měl na obou vodoměrech 107m3?

Děkuji Lukáš Fiala

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.