Vložil lake, 30. Leden 2015 - 18:12

Eliško,
na adrese Havanská 142, Praha-Bubeneč, je dům rozdělený na jednotky. List vlastnictví č. 870, na parcele s parcelním číslem 351.

Nikdo z vlastníků jednotek nemá křestní jméno Eliška, takže zřejmě v tomto domě nevlastníte žádnou jednotku. Na parcele je (kromě domu) i nižší stavba, která nemá přiděleno číslo popisné, ani nemá v katastru založený list vlastnictví. Nemohu tedy zjistit vlastníka.

Bylo by dobré abyste upřesnila proč se domníváte že vlastníte byt. Máte snad kupní smlouvu? Kdy byla podepsána? Kdo je druhý účastník, a co bylo předmětem smlouvy? Je ve smlouvě uvedena nějaká budova, je jmenován pozemek s parcelním číslem? Podala jste žádost o převod vlastnictví na katastrální úřad?

Dále je třeba pátrat v prohlášení vlastníka budovy. Je snad neoznačená stavba uvedena jako společné příslušenství domu? Pak by byla ve spoluvlastnictví vlastníků jednotek v domě. A spadala by pod SVJ Havanská 142, jak jste napsala.

Jestliže nevlastníte bytovou jednotku v domě, nejste ani povinna hradit jakékoliv částky na účet SVJ jako zálohy či příspěvky na správu. A pokud byt nevlastníte, nemůžete jej ani prodat. Pak je zde otázka z jakého právního důvodu tedy obýváte „domeček“.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.