Vložil lake, 18. Prosinec 2014 - 20:58

Pane jkollar, jde o typickou zpronevěru prostředků SVJ. Pokud by částka, kterou nesprávně označujete „fond oprav“, byla výsledkem dlouhodobých záloh hrazených i předchozími vlastníky bytů, pak zpronevěřením těchto záloh na účel nesouvisející se správou odpadne důvod, ke kterému byla částka vybrána. To znamená, že u SVJ tím dojde k bezdůvodnému obohacení. Bývalí vlastníci se tedy mohou obrátit na SVJ a požadovat své zálohy zpět v plné výši. Mysleli jste na toto?

Pokud právnická osoba skutečně svým jménem nakoupí kotle pro jiné osoby, a to bez právního důvodu, půjde o dar, který budou vlastníci povinni uvést ve svých daňových přiznáních a řádně jej zdanit. Mysleli jste na toto?

Vřele doporučuji:
Vlastníci nechť si prostě odhlasují vrácení části vybraných záloh. Někdo za vrácenou částku odjede s rodinnou na Mallorku, jiný si za ni koupí nový plynový kotel. Pokud se na platbě vracených záloh částečně podílel i některý z předchozích vlastníků, musíte vrátit alikvotní částku i jemu (samozřejmě jen pokud v kupní smlouvě nepřevedl svou pohledávku na nynějšího vlastníka jednotky).

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.