Vložil Rosťa (bez ověření), 19. Prosinec 2014 - 15:02

§ 1180(2) „Příspěvky určené na odměňování osoby, která dům spravuje, nebo členů jejích orgánů, na vedení účetnictví a na podobné náklady vlastní správní činnosti se rozvrhnou na každou jednotku stejně.“

Toto ustanovení občanského zákoníku jasně stanovuje tři pravidla:

  1. Příspěvky určené na odměňování osoby, která dům spravuje, nebo členů jejích orgánů se rozvrhnou na každou jednotku stejně.
  2. Příspěvky na vedení účetnictví se rozvrhnou na každou jednotku stejně.
  3. Příspěvky na podobné náklady vlastní správní činnosti se rozvrhnou na každou jednotku stejně.

První dvě pravidla určují, že se příspěvky určené na odměňování osoby, která dům spravuje, nebo členů jejích orgánů a příspěvky na vedení účetnictví rozvrhnou na každou jednotku stejně bez jakýchkoliv podmínek. Tzn. celé bez nějakého dělení na vlastní či nevlastní správní činnost. Podmínka nákladů vlastní správní činosti se vztahuje pouze na náklady uvedné v bodě 3.

Pane lake, i když se Vám toto ustanovení nelíbí, nelze ho Vaším výkladem změnit tak, že se příspěvky určené na odměňování osoby, která dům spravuje, nebo členů jejích orgánů a příspěvky na vedení účetnictví nerozvrhnou na každou jednotku stejně (jak vyžaduje § 1180 odst.2), a naopak tvrdit, že se vlastně příspěvky na uvedené náklady rozvrhnou z větší části podle podílů na společných částech.

Sám opakovaně tvrdíte, že JUDr. Eliáš a další nemohou změnit zákonná ustanovení občanského zákoníku žádným dodatečným výkladem, přesto se snažíte o totéž.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.