Vložil lake, 5. Březen 2016 - 21:31

Pane Diskutující,

jste popleta, který nedokáže rozpoznat zmatečnost a nesmyslnost obsahu nařízení vlády č. 366/2013 Sb.. Jste zjevně osoba, která se nechá lehce manipulovat. Kdyby Vám nařízení vlády přikázalo skočit z mostu, určitě byste skočil – s výkřikem „Je to kogentní ustanoveníííí­ííííí .....“

Rozeberu nyní obsah § 17 nařízení vlády č. 366/2013 Sb., abych ukázal, jaké pitomosti Vy bezmezně věříte. Ustanovení tvrdí:

366/2013 Sb. § 17
Podobnými náklady vlastní správní činnosti uvedenými v § 1180 odst. 2 občanského zákoníku se rozumí zejména
a) náklady na zřízení, vedení a zrušení bankovních účtů společenství vlastníků jednotek,
b) náklady na rozúčtování a vyúčtování plnění spojených s užíváním jednotek, včetně provedení odečtů hodnot z poměrových měřidel spotřeby vody a ze zařízení sloužících k rozúčtování nákladů na teplo,
c) náklady na pořízení majetku sloužícího pro vlastní správní činnost, například počítač včetně softwarového vybavení a jeho odpisy,
d) náklady kanceláře osoby odpovědné za správu domu a pozemku, například vybavení, kancelářské potřeby, spotřeba elektřiny, je-li samostatně měřena, poštovné, a
e) náklady spojené s poskytováním právních služeb týkajících se správy domu a pozemku.

Skutečnost je ovšem jiná.

a) Náklady na zřízení, vedení a zrušení bankovních účtů společenství lze zařadit pod podobné náklady vlastní správní činnosti. 

b) Náklady na rozúčtování a vyúčtování plnění spojených s užíváním jednotek, včetně provedení odečtů hodnot NEJSOU náklady vlastní správní činnosti, protože se samozřejmě jedná o náklady na poskytování služeb spojených s užíváním jednotek podle zákona č. 67/2013 Sb.. 

c) Náklady na pořízení majetku sloužícího pro vlastní správní činnost, například počítač včetně softwarového vybavení a jeho odpisy: to jsou alespoň částečně náklady na správu domu, nikoliv jen náklady na vlastní správu právnické osoby samotné. Záleží na využití tohoto majetku. Zpravidla nelze celý náklad podřadit pod vlastní správu. 

d) Náklady kanceláře osoby odpovědné za správu domu a pozemku, například vybavení, kancelářské potřeby, spotřeba elektřiny, je-li samostatně měřena, poštovné: Opět je třeba rozlišit nakolik jde o náklady na správu domu, a nakolik o náklady právnické osoby samotné. Zpravidla nelze celý náklad podřadit pod vlastní správu. 

e) náklady spojené s poskytováním právních služeb týkajících se správy domu a pozemku: To je naprostý nesmysl. Veškeré tyto náklady na právní služby ke správě domu a pozemku jsou samozřejmě přímé náklady na správu domu a pozemku.

Takže z pěti bodů je v nařízení vlády správně pouze jeden jediný, ten první.

Ale chcete-li, pane Diskutující, běžte a skočte z toho mostu. Stát má rád takové ovčany, kteří nemyslí a slepě dělají co se jim řekne.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.