Vložil PELE (bez ověření), 24. Listopad 2014 - 19:56

Záleží na editorech, zda si úroveň ohlídají. Všimněte si, jak u Wikipedie jsou některá hesla velmi kvalitní, že se z nich pomalu můžete připravovat ke zkouškám, a některá hesla stojí za starou bačkoru.

U každého encyklopedického hesla, či paragrafu NOZ, by mohla být diskuse – opět podobně jako na Wikipedii. Tedy pokud by se objevil nesmyslný či sporný odstavec, rozvedla by se o něm diskuse, ba dokonce by se mohlo hlasovat, zda spornou pasáž odstranit, či dočasně zneviditelnit.

Nemyslím, že by měl přispívat každý, to by byl guláš jako tady.
Viz výše – systém editorů, diskuse jako na Wikipedii. Pokud by mohli přispívat jen odborníci, přestane je to časem bavit (co by z toho měli a kde ty odborníky najdeme?), mají svou práci a za rady dostávají zaplaceno, proč by ztráceli čas zde?

lépe ověřené praxí, co prošlo úřady, soudem
Pokud jde o nové věci z NOZ, tak na ověření praxí bychom čekali 5–15 let, nějaké rady, postupy, návody či kuchařku potřebujeme už teď. Samozřejmě pod Encyklopedií SVJ a Komentářem k NOZ by byl právní disclaimer. Záleží na každém, jak se získanou informací naloží.

Sepsané rady mohou sloužit jen jako tip pro začátečníky, jak dál. Uvedu příklad: slovníkové heslo Smlouva o výkonu funkce. V prvním odstavci bude definováno, co to je, proč to je a k čemu to je. V dalším odstavci bude seznam doporučených bodů, které by podle zkušeností veteránů výborů měla taková smlouva obsahovat a vysvětlení proč. Kdo by chtěl pak takovou smlouvu o výkonu funkce sepsat, zajde si za právníkem a nechá ho smlouvu sepsat, ale v zadání mu řekne: hele, ta smlouva musí obsahovat tyhle a tyhle povinnosti. Protože jako takové sepsání smlouvy většinou právníků vypadá? Právník dostane zadání na sepis smlouvy o výkonu funkce, vezme mnohokrát použitou šablonu smlouvy o výkonu funkce jednatele společnosti s ručením omezeným a udělá v ní pár změn a je na světě smlouva o výkonu funkce člena výboru SVJ. Proto zadavatel musí vědět, co od právníka vlastně chtít a dát mu co nejpřesnější zadání. Jenže, kde se inspirovat, když SVJ třeba teprve nedávno vzniklo, nikdo v domě s tím nemá zkušenosti, nebo SVJ nefungovalo a najde se vlastník, který se chce funkce člena výboru či předsedy odpovědně zhostit…
A právě taková encyklopedie by mu pomohla.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.