Opičárna s počtem osob

Vložil PELE (bez ověření), 21. Listopad 2014 - 11:14 ::

Naše SVJ až chorobně touží po informaci o počtu osob v bytech (mj. kvůli stanovení záloh na službách). Mnoho druhů služeb jde rozúčtovávat podle m2 podlahové plochy bytu, podle náměrů či odečtů měřidel, nebo právě podle počtu osob. Rád bych dosáhl situace, aby se informace o počtu osob stala zbytnou a nepotřebnou, což by znamenalo, ty druhy služeb, které rozúčtováváme podle počtu osob, rozúčtovávat podle jiného klíče.

Podle počtu osob rozúčtováváme: energie společných prostor. Napadá vás jiný klíč?

Další věc – podle počtu osob se na počátku nastavuje výše záloh (typicky při nastěhování nového vlastníka, při narození potomka, přistěhování druha/družky apod.). Jak byste nastavovali výši záloh na služby, aniž byste k tomu potřebovali informaci o počtu osob? Potřebuji převzít jakékoli rozumné argumenty, abych je uplatnil na příštím shromáždění, kde chci navrhnout a prodiskutovat změnu. Nezávazně jsem o otázce diskutoval s několika sousedy a všichni zatím byli proti, tj. zdá se, že jsou pro zachování nutnosti ohlašovat počet osob (zdá se jim to spravedlivější). Musím tedy přednést pádné argumenty, abych je přesvědčil.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.