Vložil lake, 27. Listopad 2014 - 17:12

Měl bych brát jako poctu, že se o mně zmínil sám profesor Karel Eliáš. Ale cítím spíše smutek.

Bohužel, pan profesor Eliáš je ješitný je schopen kvůli zamaskování své chyby zapřít Ústavu a právo. Že ve svém monumentálním díle udělal chybu je velmi lidské a velmi pochopitelné. Ale že dnes zapírá svou právní erudici, zapírá Ústavu a staví se do role naprostého právního analfabeta – to je trapné a smutné.

Mimochodem, jeho „argument“ ohledně § 3041 jsem vyvrátil hned v druhém odstavci svého příspěvku Rozhovor s blbcem o NOZ.
-------------------------------------------------------------------------

Pane Karle Eliáši,
postavte se prosím za řečnický pult při nejbližší konferenci o NOZ a řekněte pěkně nahlas do sálu:

„Na stávající SVJ jsem v NOZ zapomněl. Přechodové ustanovení chybí. Proto v souladu s konstantní judikaturou Ústavního soudu o nepravé retroaktivitě platí, že se ve svých vnitřních právních poměrech i nadále řídí dosavadní právní úpravou a svými stanovami.“

Bude to zázrak! Zjevení! Najednou všichni ti kývalové a vlezdořitkové, kteří si říkají čeští právníci, začnou objevovat, že je to skutečně tak. Inu když to pravil sám Velký Guru… Najednou se zjistí, že existuje konstantní judikatura ÚS k nepravé retroaktivitě právního předpisu a že je samozřejmě třeba ji uplatnit na případ SVJ(2000). Sestoupí na ně Duch Práva, šupiny jim spadnou z očí a oni náhle procitnou. Prohlédnou! Budou osvíceni! Halleluja!

Pane Eliáši, tak už to konečně řekněte naplno. I Vám se uleví. Přestanete žít ve výčitkách a ve vnitřních mukách ducha. Vždyť všichni ti ustrašení čeští „právníci“ čekají jenom na Vás, aby věděli co si mají myslet!

My zde už to stejně všechno víme …

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.