Vložil Pavel, 25. Listopad 2014 - 15:51

Pele,

v úvodním příspěvku uvádím pod linkem adresáta připomínek, kterým je

eklep@msp.jus­tice.cz

Samozřejmě se může zúčastnit každý, je to veřejné připomínkové řízení. Větší váhu mají povinná připomínková a dobrovolná připomínková místa. S těmi se musí připomínky vypořádat. A o lidech z ulice se uvede, že k tomuto tématu přišlo více námětů, s kterými se naloží takto...... Ty tečky nevyjadřují nic neslušného, jen se uvede, zda připomínky budou akceptovány či nikoliv.

Já připomínky píšu za sebe plus jsem kontaktoval některá připomínková místa, kde mám známé, a nabídl jsem jim svůj návrh. Může to znít např. takto:

"Nad rámec návrhu novely občanského zákoníku

Návrh změny

Navrhuje se doplnit do přechodných ustanovení NOZ nový paragraf

„§ 3 045 a)

Společenství vlastníků jednotek podle zákona č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů, ve znění pozdějších předpisů, se považují za společenství vlastníků jednotek podle tohoto zákona.“

Zdůvodnění

Jsme si vědomi, že předkládaná novela je v minimalistickém pojetí a bude snaha novelu nerozšiřovat. V současné době však existuje více než 55 000 společenství vlastníků jednotek vzniklých do 31.12.2013 (dále jen stará SVJ), která spravují 1,3 milionu bytů a u kterých není v NOZ výslovně stanoveno, zda se mají řídit zrušeným zákonem č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů, či oddílem Bytové spoluvlastnictví nového občanského zákoníku.........."

Zdůvodnění mám asi na stránku, ale nemusí to být tak dlouhé, stačí co nejvíce emailů a úředníci již pochopí, že je někde něco nedobrého.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.