Vložil Ivo Fischer (bez ověření), 13. Listopad 2014 - 10:45

Nechce se mi moc věřit, že by ta společnost, která chystá podklady pro rozúčtování tepla, opomenula koeficienty polohy místností.

Většinou se jedná řádově o několik firem. Po celé ČR. Ty zpracují podklady externě. Avšak namísto společností, co provádějí správu domu. Vlastníci potom dobrovolně hradí jak za správu domu, tak i dalšímu subjektu za podklady pro rozúčtování tepla. Trochu zvláštní, ale takto to reálně funguje plus minus „všude“.

Vysvětlením koeficientu „1“ mohou být indikátory vytápění (nebo různé různé jiné názvy pro „měření tepla“). Z technických listů takových indikátorů je možné zjistit, že indikátor lze naprogramovat při instalaci na stanovenou hodnotu koeficientu místnosti.

Není ničím neobvyklým, že taková společnost zpracuje interní dokumentaci s koeficienty místností pro celý dům. Takové údaje si nechá pro sebe a nikde dál nezveřejňuje. Proč taky. Při montáži pak nastaví zohlednění koeficientů přímo na indikátoru právě podle této dokumentace.

Je tedy možné, že koeficienty zohlednění máte přednastavené už na indikátorech. Jen o nich nevíte, protože je nevidíte nikde ve vyúčtování.

V tom případě by Vámi uváděný koeficient zohlednění „1“ byl naprosto v pořádku.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.