Vložil lake, 21. Říjen 2014 - 13:18

Právník správce je zmaten, a Vy taky. SVJ(2000) je právnická osoba, která se v ničem nemusí přizpůsobit pravidlům, která NOZ stanoví pouze pro právnickou osobu SVJ(2012).

Pokud to právník správce neumí rozeznat, měl by vrátit svůj diplom z Plzně.

Budete upravovat stanovy, ovšem povinně v nich musíte změnit jen to, co vyplývá z obecné části NOZ o právnických osobách (od § 118) a ze zákona o veřejných rejstřících. Pokud Vám kdokoliv tvrdí něco jiného, jde o bláboly neználka.
-----------------------------------------------------------------------------

Netvrdím, že si do stanov nemůžete dobrovolně přidat něco z toho, co je obsaženo v části o spoluvlastnictví, o bytovém spoluvlastnictví, či o přídatném spoluvlastnictví.

  • Z části o spoluvlastnictví je vhodné začít se řídit ustanoveními o způsobu rozhodování spoluvlastníků o společné věci, její podstatné změně, zlepšení či zatížení. Dále jsou tam velmi potřebná ustanovení o možnosti přehlasovaného spoluvlastníka domáhat se práva soudně. To vše jsou srozumitelná a rozumná pravidla.
  • Z části o bytovém spoluvlastnictví bych převzal část o hlasování mimo shromáždění a část o povinném zástupci vlastníka jednotky. Rozdělení nákladůna správu cizího majetku a vlastní správu právnické osoby můžete převzít (avšak nemusíte – není to ani ekonomicky nezbytné, ani nejde o „jediný správný“ způsob alokace fixních nákladů).
  • Z části o přídatném spoluvlastnictví bych převzal do stanov pravidla pro určení a tvorbu krátkodobé zálohy na správu.

Diskusi o NOZ škodí,když blbečci neznalí práva vás na každém kroku přesvědčují, že něco MUSÍTE,protože je to v NOZ. Není to pravda, SVJ(2000) je zcela jiná osoba než SVJ(2012).

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.