Vložil lake, 17. Říjen 2014 - 20:17

Paní Marie, už jsem Vám přece vysvětlil, že SVJ jako pouhý sluha a správce nemá co mluvit do změny vzhledu domu. Takže nemá smysl rozebírat názory výboru na ty mříže.

Rozhodnutí je pouze v rukou všech vlastníků jednotek, a ti nemusí o věci vůbec hlasovat na shromáždění. Mohou třebas podepisovat listinu, každý jindy a jinde, a každý sám za sebe. Nejde o nějaké hlasování ve stádu. Bylo tedy úplně zbytečné čekat až se sejde shromáždění. Porozuměla jste tomu?

Ke změně vzhledu podle ZoVB bylo třeba získat souhlas všech vlastníků jednotek. (Jak budou soudy rozhodovat po zrušení ZoVB mi není známo.) Chybějící souhlasy je samozřejmě možno nahradit rozhodnutím soudu. Soud bude posuzovat dvě věci: na jedné straně právo vlastníků jednotek na zachování vzhledu domu, na druhé straně právo jiných vlastníků jednotek na ochranu jejich majetku.

Soud se však nebude zabývat názorem SVJ. Společenství ve věci ani nemůže mít vlastní stanovisko. Ten dům nepatří společenství a sluha nemá právo kecat do rozhodování svého pána.
---------------------------------------------------------------------------

Dovedu si představit, že si prostě necháte namontovat mříže (nejlépe na základě většinového písemného souhlasu) a pak počkáte, zda se některý z nesouhlasících vlastníků obrátí na soud. Nechtějte ale ode mne vědět, jak případný soudní spor dopadne. Netuším to.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.