Vložil lake, 21. Září 2014 - 18:15

Pane Jiří, napsal jste: „Výboři se společně dohodnou na postupech a dle Vás nejsou coby výbor zodpovědní?“

• Ano, přesně tak to je. Odpovědnost za své jednání a chování může nést pouze osoba. Pokud to nevíte, „výbor“ není osoba ani fyzická ani právnická, nevstupuje tedy do žádných právních vztahů, nečiní právní jednání a nemůže být právně „odpovědný“. To Vám měl Váš advokát říci na samém počátku.

Pane Jiří, napsal jste: „Statutáři jsou stanovení a schválení, k tomu registrovaní v OR, a navíc tedy vedeni coby PO.“

• Mýlíte se opět. Pletete si statutáry (tedy jednotlivé osoby, členy statutárního orgánu právnické osoby) s právnickou osobou samotnou. A už jsem vícekrát upozornil, že vlastník jednotky je v právním vztahu s právnickou osobou. Nikoliv s jednotlivým členem orgánu této právnické osoby. To Vám měl Váš advokát říci na samém počátku.

Pane Jiří, napsal jste: „Pořád nechápu Váš výklad a Váš postoj. Při mé konzultaci v AK mně bylo doporučeno, abych si těchto vyjádření nevšímal.“

• Jistěže. Kdybyste hledal rady zde, neplatil byste možná advokátovi 1500 Kč/hod, které Vám poctivě účtuje. Není divu, že Vám doporučuje nevšímat si rad na tomto portálu. Dostane přece své peníze i když případný soud prohrajete.

Mimochodem: až najdete právníka, který SKUTEČNĚ rozumí problematice SVJ, dejte nám vědět. Pan admin jistě vyvěsí vlajky a spustí ohňostroj.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.