Vložil lake, 15. Září 2014 - 7:27

SVJ se chová nelogicky a toto je výsledek. Je třeba vyjít z prohlášení vlastníka budovy a ze zákona. Kdo poškodil společnou část, je povinen uhradit škodu.

  • Vyvložkování komínu spojené s frézováním není ani opravou, ani údržbou společné věci. Může jít o technické zhodnocení podle § 11 odst. 5 ZoVB. Takže bylo možno hradit toto ze společných záloh jedině po schválení tříčtvrtinovou většinou všech vlastníků jednotek.
  • Jestliže nedošlo ke schválení tříčtvrtinovou většinou všech, ani nejsou vložky uvedeny v prohlášení vlastníka jako společné části, pak vložkování komínů (včetně nutného frézování) si měl hradit první vlastník sám, a totéž platí pro ostatní. Vložka je součástí spalinové cesty jeho spotřebiče, a komín zadehtoval on sám (změnou spotřebiče a nevhodným palivem).

Takže už první vlastník si měl zaplatit jak vyfrézování, tak vyvložkování. Máte nyní dvě možnosti jak pokračovat, takže se sejděte a odhlasujte si zda platí 1 nebo 2:

  1. SVJ vyzve vlastníka, který používá vyvložkovaný komín, k úhradě částky, kterou SVJ vydalo namísto něj jako náklad na frézování. Shodně se bude postupovat u všech dalších případů.
  2. Nebo se odhlasuje tříčtvrtinovou většinou všech, že frézování (nikoliv vložkování) bude i nadále hrazeno ze společných prostředků, když už se s tím začalo. Shodně se bude postupovat u všech dalších případů.

Račte pochopit: SVJ musí ke všem vlastníkům přistupovat stejně. Nemůže jednomu frézování bezdůvodně uhradit (protože je kamarád předsedy), a druhému totéž bezdůvodně odmítnout. Chovejte se slušně, logicky a rozumně a nebudete mít problémy.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.