Vložil Karel Pazdera, 5. Duben 2015 - 19:38

Odpovídám na jednotlivé body vašeho konstruktivního dopisu.

A). Takže žádné společenství ze dvou nemá stanovené orgány…když jsme kupovali byty..byli jsme přesvědčeni že se jedná o jedno SVBJ, to že jsou dvě společenství jsem se dozvěděl někdy v r. 2007 až po jednání na katastru.

B). Uznávám,že je to naše chyba…tedy vlastníků. Se správcem máme uzavřenou smlouvu z 5.12.1996, kde v bodě II.c)..se stanoví, že mezi povinnosti správce patří připravit finanční plán a plán oprav a rekonstrukcí…Smlou­vu vám můžu přeposlat na Váš mail.

Ad1). Předpokládal jsem, že akce „zateplení“…pro­běhne tak jako akce minulé…oprava střechy, schodiště, kanalizace v domě…nyní však „prý“ musí být vytvořeno jedno SVBJ (celkem 12 bytů…a ještě k tomu byty města 4 byty). Správce však požaduje vytvoření jednoho SVBJ…tedy za úplatu…nebo stanovení dvou SVBJ…také za úplatu…ročně si správce účtuje náklady na správu ve výši 19 200Kč + inkasní položky 530 Kč. Úroky banky jdou do plusu…těch je 33 Kč/rok..

Ad2)…snažím se poskytovat relevantní informace, pokud je potřebujete rozšířit rád je poskytnu

Ad3) Pochopitelně na Stavebním úřadě jsem byl, požaduje projekt…ten vypracuje dodavatelská firma stavby zateplování…s tím však nesouhlasí správce..Stavební úřad ještě v loňském roce nepožadoval projekt na zateplení…stačila jen vítězná nabídka

AD4) Asi jste pochopil, že celou situaci nechci hrotit…ale peníze na účtu banky nepřinášejí žádný efekt…spíš ztrátu… takže chci je využít aspoň na zateplení…v pa­neláku žijí většinou důchodci..

Děkuji za odpověď. k.p.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.