Vložil P_V (bez ověření), 26. Srpen 2014 - 17:33

Jestlipak Vy nejste od nás, také nyní měníme ležatý rozvod :-)

Asi tak třetina hrdel byla naprasklá, někde i kusy hrdel odpadly. Naprasklé byly také čisticí kusy. Těžko říct proč to praskání postihlo zrovna ležatý rozvod, protože ve svislém rozvodu problémy v takovém rozsahu nemáme. Bylo to celé omotané bandážemi a objímkami a i tak tam každoročně něco povolilo a crčelo ven. Zbylé tvarovky byly z vnějšího pohledu MOŽNÁ dobré (sázka do loterie). Jenže odprostředka se to měnit nedá, musí se to rozebrat celé.

A nastupují další problémy, pokud byste chtěl postupovat konzervativně. Jak to rozebrat nedestruktivním způsobem. Kdo by se zaručil za „defektoskopii“, zda konkrétní tvarovka vyplněná nevábným nánosem, je „ještě dobrá“ a pokud ano, tak je před sestavením čistil. Který instalatér dnes umí temovat a zda by recyklovaná trubka při temování nepraskla, jako ty ostatní. Nové temovací trubky už se snad ani neseženou, litina se dělá s hrdly na gumové těsnění, které ale s touhle starou litinou bez přesných rozměrů a s hrubým povrchem není kompatibilní.

To už je pak výrazně výhodnější, co do pracnosti, to předělat celé do nového materiálu. Plast je výhodný díky hmotnosti a tedy snadnosti montáže, vždyť se to zavěšuje pod stropem ve stísněném prostoru mezi ostatními trubkami. Není to novostavba kde si s tím mohou hrát jak dlouho chtějí, lidé také potřebují bydlet.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.