Vložil Ralph Schut (bez ověření), 4. Září 2014 - 16:26

Dobrý den,

jelikož v současné době řešíme závažný problém, píši Vám na tomto místě s prosbou o radu, jak nejlépe postupovat.

Koupili jsme nemovitost v 10/2012 a prodávající v kupní smlouvě prohlašuje, že se k bytu nevztahují žádné dluhy. O žádných dluzích jsme za celou dobu, co jsme zde bydleli, nebyli informování ani SVJ, ani správcem nemovitosti. Nyní byt prodáváme, všechny transakce byly již dokončeny (naše hypotéka již byla zaplacena z peněz z nové hypotéky naši kupující), v pondělí má dojít k přepisu vlastnických práv na novou majitelku. Však když se šla hlásit ke správci bytového domů kvůli zálohám, vyšlo na povrch, že na bytu je evidován dluh přes 70 000Kč po předchozí majitelce (tj. do 10/2012). Zřejmě v době, kdy jsme byt koupili, tento dluh ještě nikdo nevyčíslil a objevil se až později. Nicméně se vztahuje k našemu bytu.

Realitní kancelář nás nyní obviňuje z podvodu a žádá o doložení potvrzení nezadluženosti, jinak zabrání tomu, aby došlo k přepisu nemovitosti. Chci se Vás zeptat, zda se nějak můžeme bránit, nebo zda máme radši uhradit dluh z vlastních peněz, abychom předešli ještě větším problémům spojeným se zrušením prodeje?

Za Vaše doporučení budeme moc vděční – je škoda, že zítra je poslední pracovní den, kdy to ještě můžeme řešit. Předem děkuji za odpověď.

S pozdravem,

Ralph Schut

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.