Vložil lake, 31. Červenec 2014 - 4:22

Anketní tabulka je k ničemu, bohužel. Kvůli nepřesným kriteriím si do ní po celé roky píše kdo chce co chce. Někdo odměnu na 1 člena, jiný celkovou částku odměny pro celý výbor. Někdo odměnu za rok, jiný za měsíc. Navíc neznáme vůbec rozsahy činností ani počty členů výborů.

Výše odměny je také tajemstvím – někdo píše co je vypláceno po odpočtu daně sražené „zaměstnavatelem“ za zaměstnance (to je co obdrží osoba „na ruku“), někdo uvádí příjem zaměstnance včetně jeho odvodů zdravotních a sociálních a včetně sražené zálohy na daň z příjmu zaměstnance, někdo uvádí celkové náklady zaměstnavatele i včetně odvodů zdravotních a sociálních hrazených samotným zaměstnavatelem. To vše jsou velmi odlišné částky, které se nedají nijak porovnávat. Psal jsem o tomto zmatku zde: http://www.portalsvj.cz/…yuctovani-22#….

Spolehlivým kriteriem je nabídka a poptávka. Tazatel by neměl shánět moudra v nejasné tabulce, nýbrž by si měl prostě zjistit za kolik Kč je ochoten někdo tuto činnost dělat v konkrétním SVJ a s konkrétním rozsahem odpovědnosti.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.