Vložil Jitka R, 13. Listopad 2017 - 10:59

Věc: Výzva k odstranění truhlíku z parapetu okna v obývacím pokoji Bylo zjištěno, že došlo k porušení zákazu umísťování předmětů na parapety oken vybavených předokenními roletami. Na parapetu okna v obývacím pokoji Vašeho bytu se nachází truhlík. V návaznosti na stanovy SVJ (článek 4,odstavec 2)e) bylo na 3. shromáždění vlastníků jednotek , které se konalo dne 13. 6. 2017, přijato usnesení odkazující se na dokument: Specifikace pravidel pro užívání společných částí nemovité věci((bytového domu xy) a povinností členů SVJ v souvislosti s regenerací bytového domu. V tomto dokumentu se výslovně praví v oddílu regenerace bytového domu dle bodu 1)a), že členovéSVJ vlastníci bytů 2+kk ani jejich nájemci v souvislosti s instalací vnějších rolet nesmí nic umisťovat na vnější část oken. Tito členové musí dodržovat návod k obsluze předokenních rolet. V této souvislosti je zakázáno: rukama zvedat roletu do krytu. Při spuštění by došlo k vážnému poškození rolety. V dráze rolety se nemůže vyskytnout překážka, na kterou by roleta narazila, a to ani po přechodnou dobu. Opět by došlo k poškození rolety. Tlačítka spínačů je třeba mačkat… atd. Toto usnesení bylo schváleno shromážděním SVJ v plném znění (PRO 100 %, PROTI O %, ZDRŽEL SE 0 %) V souladu s právními předpisy SVJ vás žádáme o odstranění zmíněného truhlíku z parapetu do 31.10.2017 dle stanov SVJ a Specifikací pravidel pro užívání společných částí atd. Poučení: Bude postupováno dle přijatého usnesení odkazujícího se na dokument Specifikace pravidel pro užívání… následujícím způsobem: 1. výzva výborem SVJ 2. výzva výborem SVJ, 3. výzva právním zástupcem SVJ, 4. právní kroky v souladu s platným právním řádem ČR.

Jestliže bude výbor nucen využít služeb právníka, vyúčtuje příslušnému členovi SVJ náklady právního zastoupení a náhradu škody.

Osobní dodatek a vysvětlení: Bytů 2+KK je v domě cca 1/3, tedy menšina. Byty s jinou dispozicí nás vdy přehlasují. A není pravda, že jsme hlasovali PRO. Byli jsme PROTI, ale najednou jsme zjistili, že v zápisu je vše jinak. Také bych k tomu ráda podotkla, že rolety jsme nechtěli, nepoužíváme je a používat je nebudeme, což jsme písemně doložili SVJ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.