Vložil Kolemjdoucí (bez ověření), 12. Červenec 2014 - 14:08

Vaše webové stránky http://www.sbdkrusnohor.cz velmi podrobně popisují vše nač jste se ptal. Stačí si vyhledat to, co Vás zajímá.

Např. napsal jste, že platíte příspěvek na správu 129,– Kč a že soudíte, že nejste členem družstva. Ze směrnice http://www.sbdkrusnohor.cz/…_18_2011.pdf vyplývá, že jste členem družstva, protože platíte 129,– Kč. Jako nečlen družstva byste podle této směrnice platil 223,– Kč. Pravděpodobně jste při při koupi bytu podepsal dohodu o převodu členských práv a povinností, na jejímž základě jste se stal členem družstva.

Obdobně Vaší otázky starousedlíka, který prodal byt. Záleží jestli převedl členské práva a povinnosti dohodou na kupce bytu. V některých případech může dojít pouze k převodu části práv a povinností, např. je-li člen družstva nájemcem družstevního bytu a nájemcem družstevní garáže, ale převádí pouze část členských práv a povinností týkající se družstevní garáže.Podmínkou zachování členství v družstvu v těch případech je, aby převodci po převodu zůstala v družstvu majetková účast odpovídající alespoň výši základního členského vkladu (viz časté dotazy na web. stránkách).

Stavební bytové družstvo Krušnohor pro členy družstva umožňuje přístup k informačnímu serveru info.sbdkrusno­hor.cz prostřednictvím sítě internet. Na tomto serveru mohou uživatelé služby najít informace, týkající se zejména jejich bytových i nebytových prostor a předsedové výborů SA a předsedové domovních výborů SV i informace o jejich domě. Uživatelé této služby si mohou vyhledat údaje týkající se předpisu nájemného nebo příspěvku vlastníka, stav pohledávek a úhrad. Přístup k informačnímu serveru Stavebního bytového družstva Krušnohor je určen pro členy družstva, pro vlastníky a nájemníky prostor spravovaných Stavebním bytovým družstvem Krušnohor, kteří mají přístup k síti Internet. K využívání této služby stačí jen vyplnit a podepsat formulář „Žádost o přidělení přístupového jména a hesla do internetové aplikace v nabídce "Ke stažení“/„for­muláře“ http://www.sbdkrusnohor.cz/…_a_hesla.pdf

Jestliže jste již obdrželi přístupové jméno a heslo pro přístup na informační server info.sbdkrusno­hor.cz, můžete se přihlásit zde https://info.sbdkrusnohor.cz/

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.