Vložil Zdenek 22, 2. Červenec 2014 - 8:46

Pane lake, nemám zapotřebí ani vás, ani Valdstejna o něčem přesvědčovat, o „celostátně platném právním předpise“ nemluvě. Já jsem jen Valdstejna upozornil na jistá úskalí jeho myšlenky „dluhového“ hospodaření.

Je věcí každého SVJ, jak si finanční hospodaření dohodne. Zda bude spoléhat na to, že až to bude zapotřebí, tak každý vlastník, ať už původní nebo nový, obratem dodá potřebné desítky nebo stovky tisíc na nezbytné opravy nebo si SVJ obratem sjedná řádně zajištěný úvěr. Nebo zda půjde cestou záloh na plánované dlouhodobé opravy.

Jistě bude mít takové SVJ s „dluhovým“ hospodařením tento způsob zřetelně popsán ve stanovách a ty v aktuální podobě uloženy ve sbírce listin, aby byly dostupné každému potenciálnímu kupujícímu.

Edit 2. 7.

Pane Valdstejne, vaše podoba „evidenčního listu“ nemusí být jedinou. Pokud bude předepisovat zálohy na budoucí příspěvky, jak vyplývá z § 8b NV č. 366/2013 Sb., stále bude vyhovovat NOZ:

„Činnostmi týkajícími se správy domu a pozemku z hlediska správních činností se rozumí zejména b) stanovení a vybírání předem určených finančních prostředků od vlastníků jednotek jako záloh na příspěvky na správu domu a pozemku…“

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.