Vložil lake, 16. Červen 2014 - 5:33

To už se zde řešilo. Člen statutárního orgánu nemůže zajišťovat na DPP či DPČ činnosti, které jsou předmětem jeho činnosti člena statutárního orgánu.

Ovšem jediné činnosti, které je člen statutárního orgánu povinen činit osobně (a za které by měl pobírat odměnu člena statutárního orgánu), je:

  • rozhodování za právnickou osobu,
  • právní jednání za právnickou osobu vůči rejstříkovému soudu a státu obecně (pokud nepověří jinou osobu zastupováním).

Nic více nejsou členové výboru povinni dělat sami v rámci činnosti statutárního orgánu. Na vše ostatní kromě tohoto si mohou sjednat jiné osoby, které tyto další činnosti vykonají v podřízeném postavení a pobírají odměnu ze závislé činnosti.

Mohou si tedy nechat zaplatit zvlášť (například přes DPP či DPČ) za veškeré další zařizování, telefonování, organizování oprav, údržby a revizí cizího majetku, za psaní a odesílání pozvánek, za vedení evidence členů, za svolávání shromáždění, psaní a vyvěšování zápisů, doručování písemností, jednání se smluvním správcem, s dalšími osobami mimo SVJ, jednání s členy SVJ, s bankou, s pojišťovnou, odečítání měřidel a indikátorů, atd., atd.

Znám SVJ, které má na všechny tyto činnosti smlouvu s manažerkou SVJ (= manželka předsedy výboru, která není členkou výboru).

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.