Vložil lake, 2. Červen 2014 - 13:14

Pane AsiTak,
namísto jednoduchého řešení navrhujete „řešit“ věc složitě, zdlouhavě a do ztracena, bez jakékoliv jistoty že se to někdy vůbec vyřeší. Vaše rada je tedy nepraktická a nepoužitelná.

Jisto je, že dlouhodobé zálohy na správu lze předepisovat pouze na budoucí náklady, které bude NUTNÉ vynaložit (a navíc pouze v SVJ(2000)). Podmínkou podle § 15 odst. 2 ZoVB je, aby tyto opravy (a k nim příslušející náklady) byly předem schváleny shromážděním jako nutné. Není-li to tak, nejde o budoucí nutné náklady. A SVJ není oprávněno předepisovat ani korunu na dlouhodobých zálohách.

Paní Magda to řeší logicky: není-li schválen plán oprav, nic neplatí. Protože nemá takovou zákonnou povinnost. Tečka.

Naopak Vy byste jí radil, aby se o tom začala napřed bavit s desítkami lidí: s členy výboru, s kontrolní komisí, s členy SVJ na shromáždění …

Prosím Vás, proč by měla provádět takovéto prostocviky? K čemu? Co si od toho slibujete? Prostě zjistila, že nemá povinnost nic platit – a tak samozřejmě přestala platit. Z jejího hlediska je to přece to nejjednoduší, okamžité a přímočaré řešení.

Vy se klidně v tom motejte podle Vašeho návodu. Když máte čas na zbytečnosti – proč ne…

lake

P.S. Je zajímavé, že většina lidí se dokáže orientovat v běžných životních situacích, pokud jde o ně samé a o jejich rodinu. Ale totálně zhloupnou, jde-li o SVJ a správu domu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.