Vložil lake, 27. Květen 2014 - 12:22

Přestaňte komunikovat se správcem, jestliže není družstvo uvedeno ve stanovách SVJ jako osoba zastupující SVJ. Nemáte se správcem žádný právní vztah a ztrácíte pouze čas. Jediným Vaším partnerem je SVJ-právnická osoba.

Ubezpečuji Vás, že jakmile dojde na soudní spor, SVJ na Vás „vytáhne“, že jste se společenstvím nekomunikovala a nepodávala ani reklamace na adresu SVJ. A budou mít úplnou pravdu. Soud nepřihlédne k tomu, že jste si dopisovala s jakýmisi funkcionáři jakéhosi družstva. Co není ve stanovách napsáno „natvrdo“ jako povinnost vlastníka jednotky, to neexistuje.

Vy jste bohužel už zahájila komunikaci s cizí osobou – družstvem, bez právního důvodu. Papíry či pouhé emaily od družstva bez ověření považujete za platné dokumenty, i když Vám SVJ nepotvrdilo jejich pravost, ani neprokázalo, že by existovala plná moc a že by družstvo bylo oprávněno jednat vůči vlastníkům jménem SVJ.

Doporučuji, abyste napsala jak SVJ, tak družstvu (doporučeně do vlastních rukou), že jediná komunikace bude nadále pouze mezi Vámi a SVJ. Dejte k tomu Váš telefon, email a poštovní doručovací adresu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.