Vložil lake, 26. Květen 2014 - 8:19

Pane Pazdero, zřejmě stále nerozumíte KOMU ukládá zákon č.406/2000 povinnosti ve svém § 7 (před novelou označen § 6a). Neukládá povinnosti dodavateli tepla, nýbrž vlastníkovi budovy a SVJ. Jako konečný spotřebitel nejste tedy oprávněn na dodavateli nic vymáhat, ani jej vést k dodržení nějakých ukazatelů, které pro něj ani neplatí.

Pokud by celé potrubí od výměníkové stanice bylo ve vlastnictví vás, vlastníků jednotek, šlo by o společné příslušenství domu. Pak by samozřejmě i na tuto část rozvodu dopadala vyhláška č. 194/2007 Sb. a platily by měrné ukazatele tam uvedené. Avšak sám jste napsal, že o takový případ se nejedná. Rozvody TUV mimo dům jsou ve vlastnictví dodavatele tepla.

Pro vlastníka rozvodu TUV platí jiné povinnosti stanovené zákonem č. 406/2000 Sb.. Konkrétně je vlastník kotlů se jmenovitým výkonem nad 20 kW a příslušných rozvodů tepelné energie povinen:

406/2000 Sb. § 6a Kontrola provozovaných kotlů a rozvodů tepelné energie a klimatizačních systémů
(1) U provozovaných kotlů se jmenovitým výkonem nad 20 kW a příslušných rozvodů tepelné energie je jejich vlastník nebo společenství vlastníků jednotek povinen
a) zajistit pravidelnou kontrolu těchto kotlů a příslušných rozvodů tepelné energie, jejímž výsledkem je písemná zpráva o kontrole provozovaných kotlů a příslušných rozvodů tepelné energie,
b) předložit na vyžádání zprávy o kontrole provozovaných kotlů a příslušných rozvodů tepelné energie ministerstvu nebo Státní energetické inspekci, (…).

Můžete se tedy obrátit na SEI s návrhem, aby zjistili, zda vlastník rozvodu TUV zajišťuje jejich pravidelnou kontrolu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.