Vložil lake, 21. Květen 2014 - 10:18

Pane jak,
tepeve teď uvádíte informace zásadního významu. Nejde tedy o nový výtah, jak jste původně tvrdil, ale o opravu výtahu. Oprava ale podle Vašeho popisu dosud nebyla dokončena – chybí stanice výtahu v posledním patře. Stav po opravě musí se rovnat stavu před opravou.

V tomto případě vyzvěte SVJ k urychlenému dokončení opravy. Je bezvýznamné, že to bude nákladnější, než kdyby celá oprava byla provedena najednou. Zvýšené náklady ponese SVJ, případně členové výboru, kteří nekonali s péčí řádného hospodáře.

Mezitím vyzvěte SVJ, aby Vám hradilo nějakou částku (např. 10 Kč/den) za zhoršení podmínek pro užívání Vašeho majetku. Výtah vedl až do Vašeho pattra, nyní (kvůli nedokončené opravě) jste nucen šlapat do bytu a z bytu pěšky.

Jde tedy o dva různé nároky a Váš právník by Vám měl poradit jakým způsobem je uplatníte. Má rada vychází z předpokladu, že jste nikdy nesouhlasil se zkrácením výtahu, ani toto nebylo odhlasováno na shromáždění, ani jste nebyl účastníkem stavebního řízení, ve kterém by bylo možno vznášet námitky k provedení stavby. Zda jsou tyto podméínky splněny si musíte zjistit Vy.

lake

Máte zcela pravdu v tom, že zkrácení výtahu o jednu stanici není opravou, nýbrž změnou stavby, která měla být projednána ve stavebním řízení. Nynější stav je v rozporu s kolaudačním stavem budovy a na tom budete stavět Váš právní nárok na dokončení opravy. Mezitím budete od SVJ inkasovat těch 10 Kč denně. 

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.