Vložil Matějka Jaroslav, 2. Březen 2008 - 21:06

Vážený pane Emanuali, zabýváme se „prvními schůzemi SVJ“, kde se za účasti notáře schvalují stanovy SVJ (ne vzorové stanovy, ale stanovy na míru domu včetně pravidel pro přispívání na dlouhodobou zálohu-tzv.Fond oprav a Fond společenství a krátkodobou zálohu na služby spojené s užíváním jednotek, pravidla pro rozúčtování služeb, způsob doručování atd.) a výbor SVJ.

O přestávce se sejde výbor a zvolí předsedu.

V druhé části bez účasti notáře se oznámí-představí předseda výboru a dále se projednává a schvaluje: výše příspěvku dlouhodobé zálohy, osoba správce, pověření výboru pro uzavření smluv s dodavateli, výběr banky, pojišťovny a rozsah pojištění, a další provozní záležitosti.

Pro vaši informaci, v případě domu kde bydlím vzniklo SVJ dnem 1.7.2000 na základě zákona č.103/2000 Sb., byť byty vlastníme od r.1996. Zákon č.72/1994 Sb. je průběžně upravován, je tedy nutné vycházet ze zákonné úpravy k určitému datu. V současnosti příslušný soud vyžaduje k zápisu SVJ do seznamu společenství doklad z KN – kopii dokladu doručenky o doručení listiny třetímu vlastníkovi.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.