Vložil lake, 19. Květen 2014 - 9:44

Vážený vari,
co popsujete je klasický případ kalkulace: co zaplatím a co za to dostanu. Já jen říkám, že je třeba napřed hodnověrně prokázat, že nasazení nové techniky má nějaký měřitelný efekt. Jsou evropští byrokrati schopni prokázat tento efekt? Byl nějaký pilotní projekt, zahrnující alespoň 500 bytů, a běžel alespoň 3 roky? Kde je to publikováno, ve kterém vědeckém časopisu, kde je odkaz na příspěvek z nějaké vědecké konference? Jaký byl konkrétní účinek v porovnání se srovnávací skupinou, ve které se do bytů namontovaly jen běžné indikátory? Kolik energie se tedy ušetřilo?

Nebo snad jsou všichni tak zpitomělí z evropských výmyslů o rovných banánech a zázračných přístrojích, že se nikdo nezeptá: PROČ???

Zásadním efektem, o kterém víme, bude zvýšení výdělku firem, které vyrábějí a montuijí ty skvělé nové přístroje podle evropské směrnice. Rozúčtovatelé se již třesou, aby namísto jednoho odečtu za rok mohli odečty a zpracování údajů provádět jednou měsíčně, tedy zvýšení ceny na 900% pro každý dům.

K rozpoznání rozbitého či otevřeného okna ve sklepě není většinou zapotřebí instalovat nový elektronický přístroj na každém radiátoru, ale někdo to může vidět jinak.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.