Vložil Jaromír Kreml, 14. Květen 2014 - 11:16

Pane lake, mě nejde jen o povídání si, i když i to je v dnešní době důležité.

Cílem mého úvodního dotazu, který se pak dále rozvinul – ale i celkové diskuse je, abych se ujistil, že mé úvahy a počty jsou správné.

Mě je vcelku jasné komu bych měl tyto otázky položit, ale když máte to „štěstí“, že bydlíte v domě, kde výbor SV od samého začátku po celou dobu 11 let neplní ani své základní povinnosti – a ostatním vlastníkům to je jaksi jedno -, tak Vám pak nezbyde, než se alespoň prostřednictvím tohoto portálu zeptat a ujistit se, zda uvažujete správně – než podniknete nějaké další nezbytné a možné kroky.

To jen tak stručně na vysvětlenou. Dále to nechci nijak blíže rozebírat ani komentovat, protože to nemá žádný smysl si takhle stěžovat. Stejně bych tím nic nevyřešil !

A dále – pro vysvětlení – nejsem v tomto směru žádný odborník – jako Vy pane lake, jsem jen laik a uživatel služeb, za které platíme stále větší a větší částky peněz !, což se mě pochopitelně nelíbí a tak přemýšlím nad tím, co udělat proto, aby ta „neviditelná ruka trhu“ nám toho „trhala“ pokud možno co nejméně .....

Chápu, že my vlastníci bj jsme jen odběratelé, ale i poznatky z této diskuse ukazují, jak „široký rozptyl“ při rozúčtování výše nákladů při ohřevu TUV platný zákon umožňuje.

Vím, že „každé srovnání tak trochu kulhá“, protože neznám celou řadu dalších objektivních faktů, ale když si srovnám, že „naše“ cena – (žijeme v Moravskoslezském kraji) za rok 2013 – za spotřební složku při ohřevu TUV je 267,73 Kč/m3 a cena Pražské teplárenské je – jak je uvedeno výše – „jen“ 118,80 Kč/m3 (tedy o 148,93 Kč méně !!!), tak si myslím, že zde není něco v pořádku. Nebo se mýlím ???

JK

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.