Vložil Pub (bez ověření), 12. Květen 2014 - 11:49

Pane Lake,
dobře takže tvrdíte je máme schválená „opomenutím“ či jejich souhlasem s nimi.

Jenže z čeho dovosujete že jsou u nás pravidla každý rok stejná? Nebo to „opomenutí“ znamená že každý rok mohou být pravidla jiná resp. každý 3-tí rok se formát vyúčtování změnil takže to „opoměnutí“ znamená že jsem souhlasil s těmi pravidly v aktuálně zúčtovávaném roce, podle kterých to právě správce zpracoval? Smluvní správce mi sdělil, že on naše schválená pravidla nemá ale protože mu SVJ platí měsíční paušál, tak nám to rozúčtuje třeba podle hvězd na nebi. Další dotaz odpálkoval s tím, že mám jít otravovat SVJ, protože on dělá vše podle smlouvy.

Vyúčtování napadám každoročně již od r.2007. Žádám řádné rozúčtování a doložení podkladů. Ani jednou jsem je nedostal a já považuji všechny reklamace za nevyřešené doposud. Reakce na ně jsou neprve zamítání kdečeho a čehokoliv bez vysvětlení a následně mlčení nebo slovní výpady na shromáždění. Nebo neprokazatelné lhaní. Opravňuje mne to neplatit zálohy na další období? Opravňuje mne to doposud zaplacené nezúčtované zálohy započítávat? (požadavku na vrácení se SVJ vysmálo)

Proto jsem se ptal zda když jsou nyní nějaké ty sankce v novým zákoně o službách, co bych jako mohl dělat? Pokud ty údaje k rozúčtování nedostanu, mám se nejprve obrátit (za rok) na shromáždění, nebo mám jít na soud s tím že jsem nedostal vyúčtování odpovídající požadavkům jak zde byly vícekrát mlhavě naznačovány?

Jak se vůbec může reaálně vymáhat ta sankce ze zákona o službách (předpokládejme že mohu doložit její oprávněnost). Řeší to přímo soud nebo čoi nebo jiná´ý státní ouřad?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.