Vložil lake, 5. Květen 2014 - 14:09

Wasek napsal: „Já si ustanovení § 4 odst. 4 vykládám tak, že: „nesmí překročit 40% oproti průměru“ znamená „může být od 0 do max.40% oproti průměru“ a stále je to v souladu s vyhláškou.“

Pane Waseku, v poslední době se na tomto portálu množí dyslektici, kteří nejsou schopni porozumět jednoduchému textu v českém jazyce. Zřejmě mezi ně patříte i Vy.

Představte si, že pojedete po dálnici povolenou rychlostí 130 km/h. Zastaví Vás hlídka policie a bude požadovat pokutu za překročení rychlosti. Na Vaše protesty policista odpoví:

  • Já si ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích vykládám tak, že: „nesmí překročit 130 km/h“ znamená znamená „může být od 0 do max. 130 km/h". Takže jsem určil 100 km/h a to jste překročil. Pokuta je stále v souladu se zákonem, pane řidiči.

Pak sjedete z dálnice a pojedete přes obec. Zastaví Vás další hlídka a policista a začne vyplňovat pokutový bloček. Při tom bude hovořit takto:

  • Pane řidiči, nešklebte se. Já si ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích vykládám tak, že: „nesmí překročit 50 km/h v obci“ znamená „může být od 0 do max. 50 km/h". A Vy jste jel 45 km/h v místě, kde jsem zúžil rozpětí na 0 až 30 km/h, takže pokuta je v souladu se zákonem.

Pane wasek, pochopil jste už, jaké nesmysly zde tvrdíte?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.