Vložil lake, 17. Duben 2014 - 13:42

Tak zaprvé: neexistuje žádný „pronájem“ a neexistují žádné „garáže“. Nazývajte věci pravými jmény. Je pouze jediný prostor, společný některým vlastníkům jednotek, a na podlaze jsou vyznačena garážová stání. Pokud v tomto prostoru byly zkolaudovány uvavřené místnosti, pak se jedná o samostatné společné místnosti, které nejsou součástí prostoru.

Vlastníci přispívají společně na provoz, správu a údržbu tohoto prostoru. Ve společném prostoru není možné, aby so dělal kdo chce co chce. Není možné společnou část „pronajímat“, ostatně o žádný nájem se nikdy nejednalo.

Poklud spoluvlastníci prostoru jsou pasivní a nečinní, pak to může skončit přesně tak, jak popisujete. Kdo se nestará o svá práva, ten o ně přichází.

Podotýkám, že je možno odepřít některému spoluvlastníkovi společného prostoru jeho užívání. Nikdo nemá garantováno, že bude užívat konkrétní stání. Nemá ani garantováno, že bude užívat vůbec njaké stání. Spoluvlastníci rozhodnou. Postačuje k tomu rozhodnutí nadpoloviční většiny spoluvlastníků, počítáno podle podílů.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.