Vložil NSS (bez ověření), 17. Duben 2014 - 3:06

laik: „Jinak řečeno neznám zákon, který by SVJ ukládal povinnost komunikovat pomocí datové schránky“

Je v zájmu společenství „uložit vlastníkům jednotek“ povinnost uhradit příspěvek do neexistujícího fondu oprav (rozuměj nájemné).

Je to ON, ta osoba, která určuje „soudům“, „správním orgánům“, „veř. zdrav. poj“ a dalším orgánům státní moci, kam mají doručovat. Pokud si ON zřídí datovou schránku – tak toto je ta primární forma doručování pro veškeré orgány státní moci; vše ostatní je v zásadě považováno za „nedoručené“ (pokud to ovšem fyzicky nevyzvedne).

Pokud vlastník jednotky společenství uloží, „kam má být doručováno“, tj. oznámí identifikaci své datové schránky (která je otevřena pro příjem veškerých zpráv), tak se pokus mu doručit tak, jak ti uložil. ON je totiž členem společenství z donucení. Lake to formuluje jinak: ty jsi sluha, on je pán. Jinými slovy, ty budeš u soudu povinen dokazovat, on se bude jen bránit. A věř mi, „obrana“ – „defence“, je podstatně lehčí než útok.

Znám pouze dvoje stanovy společenství, které explicitně upravují doručování. Jednak datová schránka, potom v „kanceláři společenství“ – ve stanovách zakotveno, úřední hodiny, zveřejnění 8 dní předem, oproti podpisu, potvrzení o neexistenci písemnosti, …).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.