Vložil Anonymous, 27. Únor 2008 - 19:35

Z gramatického výkladu „odpojení“ ve vyhlášce 372/2001 §6(2) lze usuzovat, že aby byla jednotka odpojena, tak musela být v minulosti připojena. Pokud tedy např. byla přistavená půdní nástavba, která nebyla nikdy připojena na ústřední vytápění, nelze ji považovat za odpojenou jednotku.

Je to také zcela logické. Proč má odpojený vlastník platit základní složku. Jeho jednotka je sice pravděpodobně částečně vytápěna centrálním vytápěním přes stěny, ale na druhou stranu pravděpodobně ve stejné míře zase tento vlastník vytápí ostatní jednotky. To tedy není důvod k tomu, aby platil základní složku. Zbývá tedy jeden důvod a to ten, že kotelna a celý vytápěcí systém byl konstruovaný na vytápění celého objektu a tedy odpojením nějaké jednotky od centrálního vytápění se nesníží náklady na údržbu centrální kotelny a možná se vytápění stane méně efektivní.

Pokud jej odpojí SVJ z jiných důvodů, než že by vlastník chtěl být odpojen (např. není technicky možné dodávat teplo do dané jednotky), není to explicitně v zákoně uvedeno, ale lze to dovodit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.