Vložil Petr Piskač MBA, 14. Duben 2014 - 16:25

Děkuji pane Laiku za názor, ANO, obecně s ním lze souhlasit. Co se týče vašeho návrhu, cituji: „V případě poskytování služeb by mělo být co nejvíce zohledněna míra používání výtahu (v tomto případě).“ 

Tak takovou situaci lze poměrně snadno řešit: do výtahu lze jednoduše instalovat ČIPOVÝ systém. Tzn. elektronické zařízení, které je schopno evidovat čip jako takový (jméno vlastníka, směr jízdy – nahoru/dolů, celkový počet jízd za konkrétní dobu) a sledovat tak využití výtahu konkrétními osobami.

Nevýhoda: člověk bez čipu se nesveze (Záchranná služba, Policie, jakákoliv návštěva obecně). Navíc: pokud je takto člověk „sledován“ a bude-li platit za skutečné využití, bude jej to svádět k tomu, co nejméně jej využívat (např. do 2. či 3. patra se dá ještě vyběhnout, do 9 – 12 patra nikoliv). Ve výsledku poté bude výtah placen jen nejvyššími patry a to za cenu příliš vysokou.

Chci tím říci, že je možné velice snadno toto vyřešit, ale nejsem si jist reakcí těch, kteří na takový exaktní způsob měření doplatí. 

Jinak děkuji za názor a ten můj berte jako příspěvek do diskuse :-)

S úctou k vám
Petr Piskač

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.